Een deur verven
Een deur verven
De beste manier en materialen om een deur te verven.
Deuren schilderen
De volgorde van de handelingen is bij deuren niet anders dan bij ander schilderwerk. Er zijn echter een paar factoren die het noodzakelijk maken de techniek van het schilderen van deuren te wijzigen. Een binnendeur bestaat immers in de meeste gevallen uit een groot oppervlak, waardoor het moeilijker wordt een mooi 'sluitend' verfoppervlak te krijgen, een opper­vlak dus waar geen verfstrepen op te zien zijn.

Een verfroller maakt het werk makkelijker
Wilt u deze moeilijkheid uit de weg gaan, dan kunt u de deur schil­deren met behulp van een verfroller, bij voorkeur een roller van mohair. Gebruik zo'n roller echter alleen voor matte of halfmatte verfsoorten, want de roller pleegt op hoogglanzende verf nogal eens wat stofdeeltjes ach­ter te laten die altijd zichtbaar zullen blijven. Een verfroller, vooral een mo­hairroller heeft namelijk de vervelen­de eigenschap tijdens het rollen sta­tisch te worden 'opgeladen'.

Aan het rollen van de verf op grote oppervlakken gaat het opzetten met de kwast vooraf: met de kwast wor­den eerst verticale en van daaruit ho­rizontale verfstrepen opgezet. Pro­beer het te schilderen oppervlak in gedachten in vier vlakken op te delen en vul elk vlak zo snel mogelijk met verfstrepen. Zo snel mogelijk, omdat hoe minder de verf de tijd krijgt op te stijven, hoe beter hij te rollen is. Na het met verf vullen van het oppervlak neemt u onmiddellijk de verfroller ter hand en rolt u de opgebrachte verf in verticale richting uit. Van onderen naar boven, niet omgekeerd, om zakkers en tranen te voorkomen. Aan de onderzijde van een deur, dus bij de dorpel, kan een dode hoek optreden waar de roller niet bij kan. Haal in dat geval de deur uit zijn scharnieren en plaats hem met de onderkant op twee balkjes.

Succes met deze klus, Team Verfbeter.nl
Copyright © 2023 Verfbeter.nl. Alle rechten voorbehouden.